KΛΕΙΣΤΕ
ΔΙΑΜΟΝΗ & ΠΤΗΣΗ
+ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΩΣ 20%
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
Πολιτιστικές Εμπειρίες
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικές Εμπειρίες στη Χαλκιδική

Τοποθετημένο στο μαγικό τοπίο της Βόρειας Ελλάδας με τα λαμπερά και σμαραγδένια νερά, τις υπέροχες χρυσαφένιες παραλίες, τον πλούσιο θαλάσσιο βυθό και τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα του αέρα, το παραμυθένιο χωριό της Ουρανούπολης στην περιοχή της Χαλκιδικής αποτελεί έναν ονειρεμένο προορισμό για ξεχωριστές διακοπές, συναρπαστικές θαλάσσιες και αθλητικές περιπέτειες και ασύγκριτες ιστιοπλοϊκές εμπειρίες. Επηρεασμένη από τη θεία γαλήνη του όρους Άθω αυτή η μαγευτική περιοχή διαθέτει ποικιλία υπέροχων αξιοθέατων και συναρπαστικών δραστηριοτήτων που εγγυώνται χαλαρωτικές και αναζωογονητικές διακοπές.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να συμμετέχουν σε εορτασμούς και μοναδικά πολιτιστικά γεγονότα και να απολαύσουν μια πραγματικά γνήσια πολιτιστική εμπειρία. Η Χαλκιδική είναι μια μαγευτική έκπληξη για τις διακοπές, εναρμονίζοντας την αυθεντικότητα της παράδοσης με το σύγχρονο μεγαλείο. Από τα δονκιχωτικά νερά της θάλασσας στα γοητευτικά τοπία, τα μαγευτικά αξιοθέατα, τα γραφικά χωριά και τα στενά δρομάκια, η χερσόνησος της Χαλκιδικής αποτελεί ένα πανέμορφο θέρετρο διακοπών για πραγματικά μοναδικούς επισκέπτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
×
Πολιτιστικές Εμπειρίες στη Χαλκιδική

Η Ιστορία Πίσω από τη Μαγευτική Περιοχή της Χαλκιδικής

Παλιότερα γνωστή ως «Φλέγρα» (ο τόπος της φωτιάς), λόγω μιας επικής μάχης (Γιγαντομαχία) που συνέβη στην περιοχή μεταξύ των Ολύμπιων Θεών και των Γιγάντων εξαιτίας της απαίτησής τους για φωτιά, η χερσόνησος του Άθω πήρε το όνομά της από έναν από τους Γίγαντες, που λέγεται ότι πέταξε στο Δία ένα βουνό το οποίο τελικά κατέληξε στη θάλασσα, όπου και παραμένει. Η περιοχή έγινε γνωστή ως Χαλκιδική από την πόλη κράτος της Χάλκης που βρισκόταν στην Εύβοια.

Οι πρώτες μοναστικές κοινότητες εγκαταστάθηκαν στο Όρος Άθως τον 9ο αιώνα. Από τον 13ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 1900 βρισκόταν υπό την κατοχή των Ενετών, των Βυζαντινών ή των Τούρκων. Το 1912, η Μακεδονία ενώθηκε τελικά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Σήμερα η Χαλκιδική αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό αφού οργανώνονται εκεί πολλές ιδιαίτερες γιορτές και πολιτιστικά γεγονότα με σκοπό να εμπλουτιστεί η πολιτιστική εμπειρία που προσφέρεται στους επισκέπτες.

Η Εμπειρία στο Ιερό Όρος Άθως

Κρυμμένο ανάμεσα σε καταπράσινα χωράφια και με τα σμαραγδένια νερά της θάλασσας να το χαϊδεύουν, το Όρος Άθως , γνωστό και ως Άγιο Όρος, είναι μία από τις παλαιότερες αυτοδιοικούμενες μοναστηριακές κοινότητες που έχουν επιβιώσει στον κόσμο.

Διοικείται από την Αγία Κοινότητα η οποία αποτελείται από ένα συμβούλιο μοναχών που αντιπροσωπεύουν τα 20 μοναστήρια. Σύμφωνα με το Θρύλο η παρθένος Μαρία θαμπώθηκε από την άγρια φυσική ομορφιά της γης καθώς πήγαινε να συναντήσει το Λάζαρο με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη και ζήτησε από το Θεό να της δώσει το όρος σαν δώρο. Γι’ αυτό το λόγο το Όρος Άθως είναι επίσης γνωστό ως ο Κήπος της Παρθένου Μαρίας και απαγορεύεται η είσοδος σε οποιαδήποτε άλλη γυναίκα. Το Άγιο Όρος έχει στην κατοχή του μεγάλες συλλογές εκκλησιαστικών θησαυρών, εικόνες ανεκτίμητης αξίας και αρχαία χειρόγραφα, και κατοικείται από 1700 μοναχούς που ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα καθημερινών δραστηριοτήτων.

Το Όρος Άθως θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στη Βόρεια Ελλάδα. Ιερά ενθύμια και άλλα θρησκευτικά τεχνουργήματα συχνά εκτίθενται κατά τη διάρκεια μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων εξασφαλίζοντας στους επισκέπτες μια μοναδικά εμπνευσμένη πολιτιστική εμπειρία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Όρος Άθως επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.inathos.gr.

CULTURAL EXPERIENCES

Φωτογραφίες

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Δείτε όλες
τις εμπειρίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
ΕΥΡΕΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ
1

Ο χρόνος για πολλούς θεωρείται το πολυτιμότερο αγαθό. Ως εκ τούτου, προκειμένου να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια, σας παρέχουμε τη δυνατότητα ταυτόχρονης κράτησης ξενοδοχείου και πτήσης

Διαμονή & Πτήση